Servo-hidrauličke kidalice INSPEKT H / HF za opterećenje do 1000 kN

Univerzalne hidrauličke kidalice za sile do 500 i do 1000 kN

Servo-hidrauličke kidalice iz serije Inspekt H-HF, njemačkog proizvođača Hegewald & Peschke, konstruirane su za obavljanje rutinskih poslova u industrijama prerade metala i građevinskog materijala. Opremljeni su mehaničkim prihvatom klinastog tipa za okrugle i ravne uzorke. Dva prostora za ispitivanje omogućavaju vlačna i tlačna ispitivanja te ispitivanja na savijanje, bez gubitka vremena zbog prelaska s jednog na drugo, što garantira veliku brzinu ispitivanja uzoraka. Prema potrebi se može koristiti i traverzu s hidrauličkim alatom za stezanje jednostavnim za upotrebu.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Okvir i traverza
Donju hvataljku traverze vode dva fiksirana vretena pričvršćena na postolje uređaja. Električni motor pomiče hvataljku na potrebni razmak od gornje hvataljke. Gornja hvataljka je spojena s kućištem uređaja pomoću dva nosiva stupa. Kućište uređaja pričvršćeno je na klip hidrauličkog cilindra pa prenosi opterećenje na gornju hvataljku.
Pumpa za ulje odgovorna za hidrauliku opremljena je mikroprekidačem, koji automatski zaustavlja sva pomicanja kada hvataljke dođu preblizu jedna drugoj. Hidraulička jedinica se sastoji od pumpe i spremnika za ulje, filtera te jednog hidrauličkog i jednog elektrohidrauličkog servo ventila. Ova cijela jedinica se nalazi u donjem dijelu kontrolnog ormara.

Mjerenje opterećenja
Da bi se osiguralo točno mjerenje naprezanja kidalice serije Inspekt-H opremljene su senzorom tlaka u hidrauličkom krugu. Senzor sadrži specijalnu elektroničku mjernu opremu. Primjerice, u rasponu od 0.4 do 100% nominalnog opterećenja, model Inspekt H ima točnost mjerenja sile klasa1, prema DIN EN ISO 7500. Po izboru, moguće je dobiti točnost mjerenja klasa 0.5. Uz to, svi dodatni senzori sile opremljeni su priključcima za senzore koji garantiraju automatsku detekciju parametara postavki i kalibracije.

Sustav za mjerenje i kontrolu
Sustav za mjerenje i kontrolu Inspekt H-HF univerzalne kidalice posebno je dizajniran za uporabu na uređajima za ispitivanje materijala. Svi elementi napajanja, upravljanja uređajem i hidraulike smješteni su u jedan zatvoreni kontrolni ormar. Digitalni kotroler je odgovoran za upravljanje uređajem i sinkrono prikupljanje podataka. Izravno je povezan s programom za ispitivanje LabMaster. Komunikacija s PC-em se uspostavlja USB ili LAN priključkom.

Industrijski sigurnosni uređaji
Za uzorke koji se rasipaju ili eksplodiraju, nužna je pouzdana zaštita operatera. Hegewald & Peschke MPT GmbH, nudi, po izboru, zaštitna kućišta koja uključuju električne brave za kidalicu Inspekt H-HF. Ove sigurnosne uređaje kontrolira program za ispitivanje LabMaster.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda:

Primjeri instaliranih ispitnih uređaja grupiranih prema vrsti materijala:

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali

Slični Hegewald & Peschke proizvodi: