Industrija metala

Kidalice i tvrdomjeri upotrebljavaju se za ispitivanje čvrstoće odnosno tvrdoće metala. Na kidalicama se materijali mogu ispitivati statičkim vlačnim pokusom, statičkim tlačnim pokusom te savijanjem. Statičkim vlačnim ispitivanjem moguće je utvrditi osnovne značajke metalnih dijelova. Uređaji različitih mjernih područja koriste se, ovisno o uzorcima koji se ispituju, za razne industrijske namjene. Pogledajte primjere korištenja Hegewald & Peschke kidalica u različitim granama industrije:

  • Potpuno automatizirani univerzalni sustav za ispitivanje

    univerzalana kidalica Inspekt 400kN

Sustav za potpuno automatizirano ispitivanje uzoraka

Prikazan je rad potpuno automatiziranog univerzalnog sustava za ispitivanje uzoraka metala koji uključuje kidalicu Inspekt 400 s hidrauličkim čeljustima i laserskim ekstenzometrom.

 

Ispitivanje rebrastog betonskog željeza

Video prikaz vlačnog ispitivanje rebraste armaturne šipke univerzalnom kidalicom Inspekt table 250kN s laserskim ekstenzometrom.
 

Velika saska čeličana koristi snažnu Hegewald & Peschke Inspekt kidalicu

U siječnju 2012. ESF Elbe-Stahlwerke Feralpi GmbH, najveća tvrtka pod okriljem Feralpi čelika, čeličana koja izvozi proizvode od čelika visokih performansi, naručila je od Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH univerzalnu kidalicu Inspekt od 600 kN.

Snažna Inspekt 600kN univerzalna kidalica opremljena je hidrauličkim stezaljkama. To olakšava rukovanje i znatno povećava protok uzoraka u odnosu na konvencionalne mehaničke naprave za stezanje. Ispunjeni su i svi zahtjevi propisani novom normom DIN EN 6892-1 za vlačno testiranje čvrstoće metala u odnosu na kontrolu naprezanja.

Inspekt kidalica temeljito je prerađena 2011. godine. Najveći raspon opterećenja elektromehaničkih kidalica proširen je tako da obuhvati kapacitet od 2 MN (2000 kN). Revidirani Inspekt uređaji imaju ispitni prostor povećane širine i duljine te, po izboru, bočni prostor za ispitivanje. Moderni upravljač, Electronic Drive 5, u kombinaciji s visokom preciznošću mjerenja deformacija jamči točno ispunjavanje standarda DIN EN 6892-1 i 6892-2.

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića