Industrija metala

Oprema za ispitivanje svojstava materijala proizvođača Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH svakodnevno se koristi za ispitivanje sirovina, komponenata i gotovih proizvoda od metala. Kidalice serije Inspekt najčešće koriste proizvođači materijala (sirovine), proizvođači krajnjeg proizvoda ili istraživačke institucije zbog njihove fleksibilnosti, mogućnosti ispitivanja po svim relevantnim normama (npr. HR EN ISO 6892 za metale), velikog raspona sila, širine i visine radnog prostora, ostvarivog pomaka, brzina, njihove otvorenosti i mogućnosti jednostavnog upravljanja.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Niže na ovoj stranici u obliku slika i videa prikupili smo neke karakteristične i zanimljive primjere korištenja univerzalnih uređaja za jednoosno ispitivanje mehaničkih svojstava metala (kolokvijalno su ovi uređaji poznati kao: kidalica, trgalica, dinamometar, trgalni stroji za natezni poskus…) koje su već instalirane u regiji i širom svijeta u različitim granama industrije ili znanosti.

Play Video

Uvod u kompletan postupak ispitivanja mehaničkih svojstava okrugle čelične epruvete s navojem

Video je pripremljen za sve koji se prvi puta susreću s ispitivanjem materijala. Na dva tipa materijala sa i bez izražene granice razvlačenja (tečenja, eng. yielding) objašnjen je statički vlačni pokus prema ISO 6892-1 A metodi na Inspekt 200 kN kidalici opremljenoj hvataljkama za epruvete s navojem i programskim paketom LabMaster. Deformacija epruvete mjerena je automatskim long-distance ekstenzometrom.

Trajanje 9 min.

Play Video

Sustav za potpuno automatizirano ispitivanje metala

Prikazan je rad potpuno automatiziranog univerzalnog sustava za ispitivanje uzoraka metala koji uključuje industrijskog robota koji opslužuje kidalicu Inspekt 400 kN opremljenu s hidrauličkim hvataljkama i laserskim ekstenzometrom.

Trajanje 2 min.

Play Video

Kidalica s hidrauličkim hvataljkama i “long distance” ekstenzometrom za metalne epruvete

Prikazan je rad univerzalnog sustava za ispitivanje uzoraka metala koji uključuje kidalicu Inspekt 1200 kN s hidrauličkim hvataljkama i ekstenzometrom za velike pomake.

Trajanje 1 min.

Play Video

Ispitivanje lima savijanjem

Video prikaz kidalice Inspekt 600 kN s vanjskim i unutrašnjim radnim prostorom. 

Trajanje 1 min.

Play Video

Ispitivanje okruglih metalnih epruveta

Prikazan je rad univerzalne kidalice za ispitivanje okruglih ili plosnatih uzoraka metala koji uključuje kidalicu Inspekt 250 kN s hvatljkama s klinastim efektom i ručnim kontaktnim ekstenzometrom MFA-2.

Trajanje 2 min.

Play Video

Ispitivanje rebrastog betonskog željeza u građevinskoj industriji

Video prikaz vlačnog ispitivanje rebraste armaturne šipke univerzalnom kidalicom Inspekt table 250 kN s laserskim ekstenzometrom.  

Trajanje 1 min.

Play Video

Ispitivanje vijaka

Prikazan je rad univerzalnog sustava koji je prilagođen za ispitivanje vijaka npr. prema DIN EN ISO 898 a uključuje kidalicu Inspekt 400 kN s posebnim hvataljkama za uzorke s vratom.

Trajanje 1 min.

Play Video

Mjerenje sile čupanja krimpanih električnih konektora na kablovima

Prikazan je rad univerzalnog sustava za ispitivanje uzoraka metala koji uključuje kidalicu Inspekt blue s posebnim hvataljkama za čupanje krimpanih konektora na žicama.

Trajanje 1 min.

Play Video

Ispitivanje žice savijanjem

Video prikaz specijaliziranog uređaja za ispitivanje žice savijanjem 180 ° naprijed/nazad. .  

Trajanje 1 min.

Willy preporučuje Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH kidalice za ispitivanje metala iz serije Inspekt i Inspekt table.

Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Inspekt         (-/+ 2500 kN)

Inspekt table    (-/+ 250 kN)

Na rutinskim kidalicama se metalne epruvete ispituju kontroliranim opterećenjem u jednoj osi, pa s obzirom na smjer opterećenja razlikujemo testove: statički vlačni pokus prema HR EN ISO 6892 -1 i -2, statički tlačni pokus te ispitivanje savijanjem u tri ili četiri točke.

Svi Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH mjerni uređaji mogu se opremiti raznim hvataljkama, napravama i alatima te koristiti za ispitivanja rastezanjem i pritiskom materijala, na sobnoj, povišenoj ili sniženoj temperaturi.

Ovisno o vrsti materijala možemo ih opremiti uređajima za mjerenje produljenja uzoraka (ekstenzometrima) koji su kontaktni (ručni, automatizirani), bezkontaktni (videoekstenzometri) a koji visoko precizno mjere deformaciju samog uzorka.

Kidalica Inspekt 600kN za ispitivanje čelika prema ISO6892 s hidrauličkim hvataljkama, peći i long distance ekstenzometar

Velika saska čeličana koristi snažnu Hegewald & Peschke Inspekt kidalicu

U siječnju 2012. ESF Elbe-Stahlwerke Feralpi GmbH, najveća tvrtka pod okriljem Feralpi čelika, čeličana koja izvozi proizvode od čelika visokih performansi, naručila je od Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH univerzalnu kidalicu Inspekt od 600 kN.

Snažna Inspekt 600 kN univerzalna kidalica opremljena je hidrauličkim hvataljkama. To olakšava rukovanje i znatno povećava protok uzoraka u odnosu na konvencionalne mehaničke hvataljke za stezanje. Ispunjeni su i svi zahtjevi propisani novom normom DIN EN ISO 6892-1 za vlačno testiranje čvrstoće metala i mjerenja se provode sa kontrolom naprezanja.

Inspekt kidalica temeljito je prerađena 2011. godine. Najveći raspon opterećenja elektromehaničkih kidalica proširen je tako da obuhvati kapacitet od 2,5 MN (2500 kN). Revidirani Inspekt uređaji imaju ispitni prostor povećane širine i duljine te, po izboru, bočni prostor za ispitivanje. Moderna upravljačka jedinica, Electronic Drive 5, u kombinaciji s visokom preciznošću mjerenja sile, pomaka i deformacija jamči točno ispunjavanje standarda DIN EN 6892-1 i 6892-2.

Imate li pitanja? Mjernu opremu i usluge možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića