LabMaster softver za ispitivanje materijala i proizvoda

LabMaster - jedan softver za sve mehaničke testove

LabMaster-naslovna-laboratorij-kidalica

LabMaster je univerzalni softver za ispitivanje materijala iz Hegewald & Peschke. Može se koristiti u svim područjima ispitivanja materijala i proizvoda, s novim ili moderniziranim uređajima. Bilo da se radi o jednostavnim ili složenim zadacima testiranja, u skladu sa standardima ili specifičnim za vas kao kupca. Podjednako se koristi za svakodnevno osiguranje kvalitete i za zadatke istraživanja i razvoja: LabMaster nudi svima koncept upotrebe prilagođen korisniku.

LabMaster je savršeno usklađen s ispitnim uređajima, s nastao je na iskustvu od više od 20 godina razvoja. Stalno se prilagođava tehničkom napretku i prati razvoj standarda ispitivanja. Veliki broj korisnika i njihove povratne informacije pomažu osigurati da je softver za testiranje uvijek ažuriran i prilagođen željama korisnika i novim standardima.

 Ako vam imate standardne ili posebne zahtjeve za testiranje, kontaktirajte nas. Pronaći ćemo pravo rješenje za Vas.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o hvataljkama, kidalicama i LabMaster-u zatražite na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Video prikaz funkcionalnosti LabMaster softvera

Uvod u Labaster softver – najvažnije u 5 minuta.

LabMaster – the universal material and component test software – pogledajte englesku verziju

Pripremili smo i njemačku verziju 

LabMaster – die universelle Prüfsoftware für die Materialprüfung und Bauteilprüfung

LabMaster za ispitivanje materijala

Play Video

Video prikazuje Inspekt table kidalicu opremljenu s velikim vijčanim hvataljkama za okrugle i plosnate uzorke. LabMaster upravlja s mjernim uređajem, automatski provodi mjerenje sile te pomaka i deformacija uzorka provodi se s “long-distance” kontaktnim ekstenzometrom. Prikladno npr za ISO 6892, ISO 527 i sl.

Play Video

Video pokazuje ispitivanje mehaničkih svojstava okrugle čelične epruvete prema ISO 6892-1 na sobnoj temperaturi. Univerzalna kidalica Inspekt 200 kN opremljena je mehaničkim hvataljkama sa čeljustima za okrugle uzorke. Deformacija epruvete mjeri se ručnim “clip-on” ekstenzometrom.

Play Video

Video pokazuje ispitivanje mehaničkih svojstava okrugle čelične epruvete s navojem prema ISO 6892-1 na sobnoj temperaturi. Univerzalna kidalica Inspekt 200 kN opremljena je hvataljkama za epruvete s navojem (montirane u seriju s klinastim hvataljkama). Deformacija epruvete mjeri se automatskim long-distance ekstenzometrom.

LabMaster za ispitivanje proizvoda

Play Video

Specijalni uređaj za mehaničko ispitivanje stakla provodi savijanje staklene ploče u 4 točke prema normi DIN EN ISO 1288-3.  

Video pokazuje ispitivanje mehaničkih svojstava plastičnog filamenta za 3D printere prema ISO 527. Filament u obliku plastične žice omotan je oko hvataljki za obuhvatno pridržavanje uzoraka. Testiranje je provedeno na Inspekt table 20 kN a upravljanje i analiza provedena je u LabMaster-u.

Play Video

Ubrzani video prikazuje mehaničko ispitivanje gotovog polimernog proizvoda pri čemu se pokretni dijelovi plastičnog sklopa vertikalno pritišću konstantnom brzinom. Rezultat ispitivanja je ovisnost ostvarene sile o vertikalnom pomaku i vremenu, što je prikazano grafički u softveru LabMaster.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda:

Primjeri instaliranih ispitnih uređaja grupiranih prema vrsti materijala:

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali