Mikroskopi Vision Engineering

Vision Engineering - jedinstveni ergonomski mikroskopi za mjerenje, vizualnu kontrolu i metalografiju

World Leaders in ergonomic microscopy, digital 3D visualisation and metrology solutions

Vision Engineering Ltd je britanski proizvođač koji od 1958. razvija i proizvodi jedinstvene ergonomske beskontaktne optičke i video inspekcijske i industrijske mjerne mikroskope. U ponudi imaju sve u rasponu od jednostavnih, ekonomičnih, dvoosnih mjernih mikroskopa do potpuno automatskih troosnih industrijskih video mjernih uređaja. Projektira i proizvodi vodeće svjetske stereo optičke sustave koji se koriste u proizvodnji elektronike, precizne mehanike, plastike i medicinskih uređaja te znanstvenim laboratorijima diljem svijeta.
Vision Engineering mjerni mikroskopi precizno i ponovljivo mjere kompleksne komponente od bilo kojeg materijala. Preporučuju se za širok spektar proizvodnih aplikacija, uključujući kontrolu kvalitete.

Play Video

TOPOMATIKA D.O.O. zastupa i kalibrira Vision Engineering Ltd u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Mjerni mikroskopi

Swift PRO Duo

Najprodavaniji mjerni mikroskop za alatničare koristi se za rutinska 2-osna i 3-osna mjerenja s mjernom nesigurnosti boljom od cca 5 μm. Sadrži video glavu za jednostavna geometrijska mjerenja preko računala, LED osvjetljenje s obje strane uzorka i ručni pomični mjerni stol.
Patentirana Duo glava je jedinstvena opcija koja omogućuje ergonomično optičko mjerenje (jer nema klasičnih okulara) npr. za mjerenje optički zahtjevnih proizvoda kao što je poluprozirna plastika i guma. (više>>)

TVM 20 i TVM 35

Instant 2-osni mjerni video mikroskop s velikim vidnim poljem s mjernom nesigurnosti do 3 μm. Dolazi s fiksnim ili pomičnim ručnim ili CNC upravljanim mjernim stolom. Razvijen je za brza mjerenja malih plosnatih proizvoda s velikom lokalnom rezolucijom. Telecentrički objektiv omogućuje oštre slike bez distorzija i superiornu detekciju rubova mjernog objekta za automatska mjerenja jednog ili više uzoraka.

LVC200 i LVC400

Potpuno automatizirani industrijski 3-osni mikroskop sa CNC upravljanim mjernim stolom i motoriziranim zoom mjernim objektivom s mjernom nesigurnosti do cca 2,8 μm. Optimiziran je za mjerenje velikih komponenata do cca 400mm x 300mm x 200mm ali i za mjerenja serija ili malih proizvoda. Opcionalno mjerno ticalo omogućuje kontaktno 3D mjerenje  proizvoda i u optički nedostupnim točkama (više>>).

Metalurški mikroskop

TIM5

Rutinski trinokularni metalurški/biološki mikroskop s revolverskom glavom i objektivima za povećanja u rasponu 50-2000x. Može biti opremljen s jednim ili dva izvora svjetla, sustavom za polarizaciju, digitalnom kamerom, softverom, pomičnim mjernim stolom te drugim dodacima. (više>>)

Inspekcijski mikroskopi

EVO Cam II

Digitalni video mikroskop sa full HD kamerom i optičkim zoom uvećanjem do 725x može se preko HDMI direktno spojiti na monitor ili preko USB na PC. Upravljanje preko tipki na glavi ili daljinskom upravljaču. Pohrana slika direktno na USB stick (bez PCa) i jedinstveni preglednik u 360 stupnjeva proširuju funkcionalnost ovog jednostavnog i svestranog inspekcijskog desktop mikroskopa. (više>>)

Stereo mikroskopi bez okulara

Mantis

Jedinstveni optički stereo mikroskop bez okulara. Moguće ga je koristiti s objektivima za raspon uvećanja 3-15x. Dolazi u izvedbi Mantis IOTA (s jednim objektivom) odnosno PIXO i ERGO (oba imaju  revolver za 3 objektiva). Za potrebe dokumentiranja možemo ponuditi i Mantis PIXO u verziji s integriranom digitalnom HD kamerom   (više>>)

Imate li pitanja? Mikroskope i drugu mjernu opremu možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr