Inspekt solo – univerzalna statička kidalica za mala opterećenja

Univerzalna jednostupna kidalica za statička ispitivanja do 2,5 kN

Mala stolna kidalica Inspekt solo, njemačkog proizvođača Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH, posebno je razvijena za ispitivanje karakteristika materijala kao što su npr.:

• žica,
• pjena,
• elastomeri,
• polimeri,
• papir,
• karton,
• tekstil,
• namirnice,
• strukturne komponente.

Jednostavna za korištenje, ova praktična kidalica omogućuje lagano izvođenje standardnih ili vama prilagođenih testova uz dobar omjer cijene i performansi. Programski paket LabMaster omogućuje brzo i pouzdano provođenje testova i izradu jasnih izvještaja o mjerenju. Ovisno o primjeni okvir je dostupan u tri veličine. Veličina “S” idealna je za cikličke testove kompresije na dentalnim implantatima, dok se najveća “L” može koristiti za testove guljenja adheziva ili za statičke vlačne pokuse na elastomerima.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Okvir i traverza
Univerzalna kidalica Inspekt solo isporučuje se s okvirom koji omogućuje opterećenje do 2,5 kN. Za vertikalno pokretanje pomične gornje konzole sa hvataljkom koristi istosmjerni elektromotor i prenapregnuto kuglično navojno vreteno bez zračnosti.Mjerenje sile
Pouzdano mjerenje opterećenja na kidalici Inspekt solo osigurano je pomoću elektrootpornog senzora sile koji može mjeriti silu za testove kompresije i za testove rastezanja uzoraka. Posebna mjerna elektronika omogućuje točnost mjerenja sile klase 1 prema DIN EN ISO 7500-1 u rasponu od 0,2% do 100% nazivnog opterećenja. Ukoliko to vaša aplikacija zahtijeva, silu je moguće mjeriti i u klasi 0.5.

Play Video

Video prikazuje ispitivanje tekstilnih materijala prema raznim normama za ispitivanje tkanina. Za vrijeme provođenja testova uzorci tekstila se sigurno pridržavaju preko dvije ručne vijčane hvataljke za tekstil, za upravljanje, mjerenje i izradu izvještaja koristi se LabMaster programski paket. 

Play Video

Osim za ispitivanje materijala, kidalice je moguće koristiti i za ispitivanje proizvoda. Video pokazuje specijalnu varijantu Inspekt solo SA 50 N koja je prilagođena za ispitivanje sile potrebne za aktuaciju klješta za skidanje izolacije sa žice.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda:

Primjeri instaliranih ispitnih uređaja grupiranih prema vrsti materijala:

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali

Slični Hegewald & Peschke proizvodi: