Visoko temperaturne peći za ispitivanje materijala na povišenim temperaturama

Za ispitivanje materijala do 1600°C

Materijali za visoke temperature koji se koriste npr. u konstrukciji turbina ili kotlova za elektrane ili za zrakoplovne motore da bi se mogli oduprijeti opterećenjima kojima su podvrgnuti moraju pokazivati značajnu mehaničku čvrstoću na visokim temperaturama. Zbog težnji za povećanjem učinkovitosti svakog termodinamičkog postupka postoji intenzivan interes za stalno povećanje temperatura primjene. Hegewald & Peschke MPT GmbH preko TOPOMATIKA d.o.o. nudi cjelovitu paletu ispitnog pribora za karakterizaciju mehaničkih svojstava materijala visokih performansi pod visokim temperaturama, u ispitivanjima na razvlačenje, sabijanje i savijanje. U tu svrhu nudimo kidalice, visokotemperaturne peči, hvataljke i ekstenzometre.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o pečima, klima i termo komorama, kidalicama i drugim proizvodima zatražite na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Peči - izvadak iz ponude

  • Visokotemperaturne peći s 3-zonskim grijanjem u rasponu temperatura od 300° C do 1600° C
  • Elektronička regulacija temperature pomoću univerzalnog softvera za ispitivanje materijala LabMaster (pomoćni modul SteadyRise)
  • Precizno mjerenje temperature površine uzorka termoelementima
  • Mjerenje produljenja i deformacije izravno na uzorku
    do 1600 ° C, kontaktnim ili beskontaktnim mjernim ekstenzometrima
  • Primjena vakuuma ili inertnog plina
  • Stezaljke za uzorke od materijala otpornih na toplinu

 

Naša rješenja za ispitivanje materijala u području visokih temperatura ispunjavaju zahtjevne zahtjeve novog DIN EN ISO 6892 dio 2 „Metoda ispitivanja na povišenoj temperaturi“.

Video vrlo detaljno pokazuje postupak montaže okrugle čelične epruvete s navojima u visokotemperaturne nosače, zatim korištenje naprave za jednostavno pozicioniranje nosača u peć, montažu nosača u kidalicu te visokotemperaturnog ekstenzometra.

Kada radite ispitivanja na visokim temperaturama samo s jednom peči puno vremena se gubi na zamjenu uzoraka jer se peč mora ohladiti prije otvaranja te uzorak ponovno zagrijati. Da bi se to izbjeglo moguće je raditi paralelno npr. s dve peči. Video pokazuje napravu koja omogućuje jednostavno postavljanje uzorka u dvije peči i njihovo lagano pozicioniranje u radni prostor kidalice.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda:

Primjeri instaliranih ispitnih uređaja grupiranih prema vrsti materijala:

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali