Mehanička svojstva materijala

Mjerni uređaji za mehaničko ispitivanje materijala i proizvoda

Competence generates results

Već više od 30 godina njemačka tvrtka Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH pod motom “Competence generates results” razvija i proizvodi visokokvalitetnu opremu za ispitivanje svojstava materijala u industriji i znanosti: univerzalne kidalice serije Inspekt za destruktivno ispitivanje mehaničkih svojstava materijala, opremu za ispitivanje komponenti i gotovih proizvoda, namještaja, uređaje za ispitivanje tvrdoće, specijalne ispitne naprave i testere, kao i uređaje za 1D mjerenje duljine. Specifični zahtjevi kupca mogu se realizirati zahvaljujući modularnom konceptu konstrukcije mjernih uređaja. Uz to tvrtka provodi instalaciju, kalibraciju sile pomaka i tvrdoće te modernizaciju mjernih uređaja i kidalica.

Play Video

Snaga 2000 elektromehaničkih univerzalnih kidalica serije Inspekt svakodnevno testira materijale i proizvode. A kako vi testirate?

Play Video

Zavirite u Hegewald & Peschke Mess- und Prueftechnik GmbH demo centar, proizvodnju i razvoj u ovom kratkom videu!

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH  kidalica i druge mjerne opreme u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Univerzalne kidalice s velikim rasponom sila:

Inspekt

Inspekt univerzalne kidalice s rasponom sile -/+ 2500 kN najpreciznije su od svih Hegewald i Peschke uređaja. Odlikuje ih prvoklasna čvrstoća okvira, moderna kontrolna elektronika, te najbolji omjer cijene i performansi. Dimenzije ispitnih prostora pojedinih okvira može se prilagoditi i dodati jedan ili više novih. Ovi robusni uređaji vrhunske kvalitete, pouzdanosti i točnosti mogu se koristiti za gotovo sva ispitivanja…(više >>)

Inspekt H

Servo-hidraulične univerzalne kidalice serije Inspekt H-HF dizajnirane su za rutinska ispitivanja metalnih uzoraka u industriji građevinskih materijala. Opremljene su mehaničkim klinastim hvataljkama za okrugle i plosnate epruvete, a po narudžbi, hidrauličkim steznim uređajem jednostavnim za korištenje. Dva ispitna prostora omogućuju vlak, tlak, i savijanje bez promjena na kidalici, što povećava produktivnost…(više >>)

Inspekt table

Kidalice do 250 kN Inspekt table serije dizajnirane su za univerzalnu primjenu u mnogim različitim sektorima industrije. Obično se koriste u ulaznoj/izlaznoj kontroli proizvoda, istraživanju i razvoju, te laboratorijima za ispitivanje materijala. Hegewald& Peschke MPT GmbH koristi samo dijelove visoke kvalitete kako bi osigurao pouzdanost i fleksibilnost uređaja…(više >>)

Inspekt blue

Inspekt blue, univerzalna statička kidalica do 30 kN dizajnirana je za standardne i rutinske testove. Prikladna je za testove tenzije,  kompresije, ispitivanja čvrstoće na smicanje i na savijanja raznih materijala. Novi koncept pogona bez četkica i ergonomski dizajn garantiraju pouzdano i brzo mjerenje u industrijskim i laboratorijskim uvjetima…(više >>)

Inspekt duo

Kidalice Inspekt Duo su univerzalne kidalice s dva vretena za opterećenja do 5 ili do 10 kN. Serija Inspekt Duo je ergonomski dizajnirana. Karakterizira ju velika osnovna ploča koja omogućuje spajanje perifernih uređaja kao što su ekstenzometri, kao i spajanje ladice za alat i opreme sa zaštitnim vratima. Zato je pogodna za uporabu u zahtjevnim proizvodnim okruženjima kao i u sterilnim laboratorijima(više >>)

Inspekt solo

Statička kidalica do 2,5 kN, lagani uređaj dizajniran za jednostavne standardne testove i specifične namjene, ističe se odličnim omjerom cijene i performansi. Uz softver LabMaster može brzo i jednostavno odrediti materijalne karakteristike žica, elastomera, plastike, papira, kartona, tekstila, prehrambenih proizvoda i raznih komponenti…(više >>)

Inspekt micro LC 100N

Statičko-dinamička kidalica do 100N dizajnirana je za niz različitih namjena u, primjerice, industriji poluvodiča, elektronici i medicini. Širok raspon dodatne opreme osigurava brzo, fleksibilno i ekonomično ispitivanje. Ergonomski oblik omogućuje jednostavno pričvršćivanje mikro uzoraka i komponenti…(više >>)

Softver LabMaster za ispitivanje materijala

LabMaster – univerzalni softver za testiranje materijala dostupan je za sve univerzalne kidalice i uređaja s našom elektronskom konfiguracijom (univerzalni kidalice Inspekt solo, duo, blue, table, Inspekt, specijalni strojevi, modernizirane kidalice). Softver radi na Windows 10 i 11 operativnim sustavima. LabMaster omogućuje komunikaciju s kidalicom, određivanje parametara ispitivanja, analizu i obradu podataka te izradu izvještaja. (više >>)

Pribor za kidalice

Nudimo i širok raspon dodatne opreme kojom možete opremiti svoj sustav za testiranje tako da uspješno ispunjava sve zadatke bez obzira na varijabilnost i posebnost Vaših ispitivanja.

  • Hvataljke: mehaničke, pneumatske ili hidrauličke
  • Visokotemperaturne peći
  • Temperaturne i klimatske komore
  • Ekstenzometri: od manualnih do potpuno automatskih i optički, video ekstenzometri
  • Sigurnosna oprema: prozirna sigurnosna vrata
  • Uređaj za integraciju različitih komponenti u prostor za ispitivanje

Hvataljke za rastezanje uzoraka

U ponudi imamo velik izbor mehaničkih, pneumatskih i hidrauličkih hvataljki koje su usklađene sa standardima. Npr. za ispitivanje na vlak klasičnih plosnatih i okruglih utoraka, epruveta s vratom ili navojem, žice, trake, folije… 

Prihvat epruvete može biti s klinastim čeljustima, paralelnim vijčanim (simetričnim i nesimetričnim) ili pneumatskim stezanjem. 

Osim toga, nudimo i veliki izbor hvataljki za specijalne uzorke (npr. konektori za žicu). (više >>)

Alati za pritiskanje i savijanje uzoraka

Za ispitivanje kompresijskih svojstava materijala nudimo veliki broj varijanti alata i naprava za opterečivanje pritiskanjem između dvije ploče ili za ispitivanje fleksijskih svojstava savijanjem u 3 ili 4 točke. Moguće je ispitivanje na povišenim i sniženim temperaturama. (više >>)

Visokotemperaturne peći

Za potrebe zahtjevnih ispitivanja materijala kada sobne temperature nisu dovoljne za potpuno razumijevanje materijala, nudimo visokotemperaturne peči koje vaše uzorke stabilno i kontrolirano zagrijavaju do 1600°C, npr za ispitivanja prema ISO 6892-2. Odlikuje ih višezonsko zagrijavanje, elektronička automatsko mjerenje i regulacija temperature. Kompatibilne su sa ekstenzometrima i hvataljkama za visoke temperature. (više >>)

Temperaturne i klimatske komore

Simulacija temperature i vlažnosti tijekom primjene značajnih opterećenja na uzorak od velike je važnosti u istraživanju materijala, razvoju novih materijala i za analizu kvalitete proizvoda. Nudimo više varijanti i veličina temperaturnih (upravlja se promjenom temperature) i klima komora (upravlja se temperaturom i vlagom) koje pružaju mogućnost ispitivanja ponašanja materijala i komponenata pod strogo definiranim uvjetima okoliša.

Sigurnosna i zaštitna vrata

Svaki model H&P kidalica može biti opremljen prozirnim sigurnosnim vratima. Ključna su za zaštitu osoblja, npr. u slučaju ispitivanja krhkih primjeraka koji mogu odletjeti za u trenutku loma. Ovisno o izvedbi, mogu se ispuniti različiti zahtjevi prema EN ISO 13489-1, npr. s ili bez električne brave.

ekstenzometar

Ekstenzometri

Imamo velik izbor ručnih do potpuno automatskih ekstenzometara za sva ispitivanja, za sve duljine istezanja od preciznih malih pomaka do širokog raspona mjerenja.

video-ekstenzometar-s

Optički ekstenzometri

2D i 3D  video ekstenzometri (eng. videoextensometer) za sve vrste ispitivanja.

Portalni tvrdomjer s transportnim kugličnim stolom za ispitivanje tvrdoće velikih i teških proizvoda i elemenata po Rockwell metodi – kompletno rješenje za ispitivanja tvrdoće velikih uzoraka, komponenti komplicirane geometrije ili ispitivanje tijekom proizvodnji koje se ne može obaviti standardnim laboratorijskim ili mobilnim tvrdomjerima. (više >>)

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda: