Statičke kidalice Inspekt Duo

Univerzalna dvostupna kidalica za statička ispitivanja do 10 kN

Kidalice Inspekt duo njemačkog proizvođača Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH su numerički upravljane univerzalne elektromotorne kidalice s dva stupa i horizontalnom pomičnom traverzom. Opterećenja uzoraka mogu se provoditi i u smjeru pritiskanja i u smjeru rastezanja. Možete birati okvire za raspone opterećivanja od – 5 do + 5 kN ili od – 10 do + 10 kN. Prema potrebi moguće je dodati i druge senzore za mjerenje sile (već od 10 N nadalje), hvataljke i ekstenzometre.

Serija Inspekt duo ergonomski je dizajnirana i prikladna za rad u stojećem i sjedećem položaju. Rezultat je evolucije i razvoja Inspekt table blue serije kidalica. U podnožju okvira nalazi se velika bazna ploča koja omogućuje jednostavno spajanje perifernih uređaja kao što su ekstenzometri, ladice za alat ili npr.  zaštitnih vrata. Prikladna je za uporabu u zahtjevnim proizvodnim okruženjima i u sterilnim laboratorijima. Jednostavno upravljanje, brzu i pouzdanu analizu rezultata ispitivanja omogućuje softver za testiranje materijala LabMaster.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Područja primjene

Ovaj lagani mali stolni uređaj uređaj pogodan je za standardne i specifične ispitne procedure kojima se plosnati ili okrugli uzorci rastežu (vlak, zatezanje), pritišću (kompresija) i savijaju. Ispitivati se mogu različiti materijali, uključujući žice i filamente, polimere, elastomere, papir, karton, hranu, tekstil, opruge i drvo.

Univerzalna kidalica Inspekt duo koristi se i za ispitivanje komponenata, npr. za ciklično ispitivanje elektroničkih komponenata poput utikača i sklopki, kao i medicinskih proizvoda poput šprica. Za potrebe testiranja namještaja i komponenata, Inspekt duo može se koristiti, na primjer, za testiranje izvlačenja vijaka iz nosača presvlaka. Uređaj je prikladan za univerzalna ispitivanja pjene, ispitivanja kompresije na komponentama namještaja i ispitivanja tekstila rastezanjem.

Okvir i visina ispitnog prostora

Inspekt duo, univerzalna kidalica dolazi u izvedbi sa H oblikom okvira, ispitivanja se provode putem dva zaštićena kuglična navojna vretena bez zračnosti a pogon je inovativni motor bez četkica. Okviri su dostupni u dvije različite visine radnog prostora od 1025 i 1325 mm pa se može optimalno prilagoditi individualnim zahtjevima korisnika za testove sa malim, srednjim i velikim produljenjima u području malih sila.

Dodatna oprema

Za potrebe prihvata materijala možemo ponuditi različite hvataljke (npr. s klinastim efektom, vijčanim ili pneumatskim paralelnim stezanjem, obuhvatne za žicu, kompresijske za opruge ili spužve, savijanje u 3 ili 4 točke…). U podnožju može biti montirana ploča s T utorima za prihvat različitih komponenata. Za mjerenje pomaka i deformacija ispitnih uzoraka možemo montirati različite kontaktne i video ekstenzometre. Dostupan je i ručni panel za upravljanje uređajem.

Play Video

Video prikazuje ispitivanje elastične polimerne epruvete na kidalici Inspekt duo 10 kN. Pneumatske hvataljke korištene su za prihvat plosnatog uzorka. Upravljanje se vrši preko programskog paketa LabMaster a za točno određivanje parametara iz dijagrama naprezanje-deformacija prema normama DIN 527, ASTM D638, ISO 37, ASTM D412 provodi se automatsko mjerenje deformacije uzorka s automatskim “long-distance” kontaktnim ekstenzometrom

Play Video

Osim za testove u kojima se uzorci mehanički rastežu, inspekt duo serija kidalica prikladna je i za testove u kojima se vrši ispitivanje pritiskom (kompresijom, tlak). Video pokazuje primjer ispitivanja kompresijom između dvije kvadratne ravne ploče 3D printanog proizvoda s otvorenim šupljinama koji nalikuje na pjenaste materijale.

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda:

Primjeri instaliranih ispitnih uređaja grupiranih prema vrsti materijala:

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali

Slični Hegewald & Peschke mjerni uređaji: