Statičke kidalice Inspekt Duo

Univerzalna dvostupna kidalica za statička ispitivanja do 10 kN

Kidalice Inspekt duo njemačkog proizvođača Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH su numerički upravljane univerzalne elektromotorne kidalice s dva stupa i horizontalnom pomičnom traverzom. Opterećenja uzoraka mogu se provoditi i u smjeru pritiskanja i u smjeru rastezanja. Možete birati okvire za raspone opterećivanja od – 5 do + 5 kN ili od – 10 do + 10 kN. Prema potrebi moguće je dodati i druge senzore za mjerenje sile (već od 10 N nadalje), hvataljke i ekstenzometre.

Serija Inspekt duo ergonomski je dizajnirana i prikladna za rad u stojećem i sjedećem položaju. Rezultat je evolucije i razvoja Inspekt table blue serije kidalica. U podnožju okvira nalazi se velika bazna ploča koja omogućuje jednostavno spajanje perifernih uređaja kao što su ekstenzometri, ladice za alat ili npr.  zaštitnih vrata. Prikladna je za uporabu u zahtjevnim proizvodnim okruženjima i u sterilnim laboratorijima. Jednostavno upravljanje, brzu i pouzdanu analizu rezultata ispitivanja omogućuje softver za testiranje materijala LabMaster.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Područja primjene

Ovaj lagani mali stolni uređaj uređaj pogodan je za standardne i specifične ispitne procedure kojima se plosnati ili okrugli uzorci rastežu (vlak, zatezanje), pritišću (kompresija) i savijaju. Ispitivati se mogu različiti materijali, uključujući žice i filamente, polimere, elastomere, papir, karton, hranu, tekstil, opruge i drvo.

Univerzalna kidalica Inspekt duo koristi se i za ispitivanje komponenata, npr. za ciklično ispitivanje elektroničkih komponenata poput utikača i sklopki, kao i medicinskih proizvoda poput šprica. Za potrebe testiranja namještaja i komponenata, Inspekt duo može se koristiti, na primjer, za testiranje izvlačenja vijaka iz nosača presvlaka. Uređaj je prikladan za univerzalna ispitivanja pjene, ispitivanja kompresije na komponentama namještaja i ispitivanja tekstila rastezanjem.

Okvir i visina ispitnog prostora

Inspekt duo, univerzalna kidalica dolazi u izvedbi sa H oblikom okvira, ispitivanja se provode putem dva zaštićena kuglična navojna vretena bez zračnosti a pogon je inovativni motor bez četkica. Okviri su dostupni u dvije različite visine radnog prostora od 1025 i 1325 mm pa se može optimalno prilagoditi individualnim zahtjevima korisnika za testove sa malim, srednjim i velikim produljenjima u području malih sila.

Dodatna oprema

Za potrebe prihvata materijala možemo ponuditi različite hvataljke (npr. s klinastim efektom, vijčanim ili pneumatskim paralelnim stezanjem, obuhvatne za žicu, kompresijske za opruge ili spužve, savijanje u 3 ili 4 točke…). U podnožju može biti montirana ploča s T utorima za prihvat različitih komponenata. Za mjerenje pomaka i deformacija ispitnih uzoraka možemo montirati različite kontaktne i video ekstenzometre. Dostupan je i ručni panel za upravljanje uređajem.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda:

Primjeri instaliranih ispitnih uređaja grupiranih prema vrsti materijala:

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali

Slični Hegewald & Peschke mjerni uređaji: