Mjerenje tvrdoće velikih uzoraka

Hegewald&Peschke tvrdomjer za velike i teške uzorke – za ispitivanje po Rockwellu


Ispitivanja tvrdoće komponenti komplicirane geometrije ili ispitivanje tijekom proizvodnji ne može se uvijek obaviti standardnim uređajima, no tvrtka Hegewald & Peschke nudi kompletno rješenje i za te zadatke:
portal tvrdomjer s transportnim kugličnim stolom za ispitivanje tvrdoće velikih i teških elemenata po Rockwellu.

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda (pdf) : na engleskom ili na njemačkom

Preuzmite brošuru (pdf) na engleskom

Dizajn uređaja i
postupak ispitivanja

Ovaj uređaj služi za ispitivanje tvrdoće velikih i teških elemenata po Rockwell metodi prema DIN EN ISO 6508. Okvir tvrdomjera izgrađen je kao portal radne širine 1360mm i  visine 1000 mm iznad transportnog kugličnog stola, tako da se mogu ispitivati komponente do maksimalne širine oko 1200 mm i maksimalne visine oko 900 mm. Minimalna visina uzorka je 100 mm.
 
Točku testiranja treba unaprijed prirediti. Uređaj za pretraživanje pozicionira se ručno na željenu točku mjerenja. Nakon toga može se ručnom polugom pokrenuti mjerenje. Fiksni niži okvir uređaja služi kao transportni kuglični stol za uzorke i ima tračnice za uzdužno pomicanje portala. Mjerni uređaj sastoji se od krutog pomičnog portala. Korištenje ručnog oslonca tijekom mjerenje povećava stabilnost. Prilagođavanje u uzdužnom smjeru obavlja se ručno. Vertikalno prilagodljiva sonda za ispitivanje tvrdoće pričvršćena je na izdržljiv nosač na portalu. Napajanje električnom energijom smješteno je u području tračnica. Za rad uređaja nisu potrebni dodatni mediji.

Imate li pitanja? Informacije ili ponudu zatražite na telefon
+385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr

 
 
Ostali proizvodi:

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića