Keramika

Hegewald & Peschke uređajima mogu se precizno i sigurno ispitivati mehanička svojstva keramike, pomoću tlačnih i vlačnih ispitivanja i testova savijanja. Novi uređaj za savijanje keramičkih uzoraka može se koristiti za ispitivanja savijanja keramičkih materijala u 3 i 4 točke prema DIN EN 843-2. Ima raspon primjene između 20 i 100 kN. Točnost pozicioniranje gornje klupe je 0,1 mm. Ležišta donje osovine savijanja imaju raspon prilagođavanja od 10-120 mm i točnost pozicioniranja od 0,01 mm. Integrirani mjerni instrumenti omogućuju točno pozicioniranje. Defleksija uzorka može se izravno precizno odrediti. Cijeli uređaj je zatvoren zbog zaštite korisnika od ozljeda ostacima uzorka.

Pogledajte primjere korištenja Hegewald & Peschke uređaja za testiranje keramike:

  • Industrija abraziva, vatrostalnih materijala i keramičkih podupirača

    kidalica Inspekt 300kN

Ispitivanje keramike – Inspekt 300 kN

Ispitivanje mehaničke čvrstoće keramičkih podupirača za hidrauličko frakturiranje i zasip

Krajem ožujka, tvrtka Hegewald & Peschke MPT GmbH isporučila je Kidalicu Inspekt 300kN s tlačnom pločom u CARRD GmbH iz Villacha (Austrija).
Ova tvrtka je istraživačko središte velike grupe IMERYS. C.A.R.R.D., fokusirane na područje abraziva i vatrostalnih materijala. Proizvodi sirove materijale za bruseve i vatrostalnu opeku. U tu svrhu, tvrtka ostvaruje više projekata u području strukturne i funkcionalne keramike.
Osim uobičajenih mjerenja otpornosti na kompresiju i savijanje keramičkog i vatrostalnog materijala, kidalice se koriste i za ispitivanje mehaničke čvrstoće abraziva, odnosno keramičkih podupirača koji se koriste za hidrauličko frakturiranje i zasip na naftnim i plinskim bušotinama. Test se izvodi u skladu s EN-ISO 13503-2.  

 

Ispitivanje keramike – Inspekt table blue 5 kN

Mehaničko ispitivanje savojne čvrstoće proizvoda od keramike

Johnson Matthey iz Redwitza u Njemačkoj vodeći je svjetski proizvođač specijalnih kemikalija i keramike. Kontinuirano ulažu u razvoj i istraživanje, što im osigurava vodeću ulogu u proizvodnji posebnih keramičkih katalizatora za redukciju emisije dušikovog oksida u automobilskim i kamionskim motorima. Za mehaničko ispitivanje keramičkih katalizatora za automobilsku industriju koriste kidalicu Inspekt table blue 5kN.
Testovi savijanja u 3 i 4 točke provode se prije i nakon procesa sagorijevanja. Kod savijanja u 4 točke široko područje epruvete opterećeno je na čisto savijanje (između unutrašnje dvije točke pojavljuje se samo moment). Iskustvo je pokazalo da ovi testovi pokazuju nešto niže vrijednosti izmjerene čvrstoće od eksperimentalnog savijanja keramičkih epruveta u 3 točke. U standardnim testovima za karakterizaciju materijala, čvrstoća je jedan od važnijih parametara koji kod keramičkih materijala ovisi o veličini i raspodjeli defekata nastalih u proizvodnji kao što su pore, pukotine i druga oštećenja uslijed kojih dolazi do kolapsa konstrukcije epruvete.

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića