Metalografija

Vision Engineering mikroskopi – metalografija i analiza materijala

Vision Engineering, vrhunski dizajner i proizvođač beskontaktne mjerne opreme, od jednostavnih,ekonomičnih, dvoosnih mjernih mikroskopa do potpuno automatskih troosnih video mjernih uređaja, projektira i proizvodi vodeće svjetske stereo optičke sustave koji se koriste u proizvodnji elektronike, precizne mehanike, plastike i medicinskih uređaja te znanstvenim laboratorijima diljem svijeta.
Vision Engineering mjerni mikroskopi precizno i ponovljivo mjere kompleksne komponente od bilo kojeg materijala. Preporučuju se za širok spektar proizvodnih aplikacija, uključujući kontrolu kvalitete.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Vision Engineering u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

TIM5 Inspekcijski mikroskop za metalurgiju i analizu materijala

TIM5 rutinski inspekcijski mikroskop omogućuje početnicima i iskusnim korisnicima detaljnu analizu niza uzoraka, bilo da žele pregledati legure, plastiku, keramiku, ili druge materijale.
Izvrsnim optičkim performansama i nizom opcija osvjetljenja (svijetlo polje, tamno polje, polarizirano svjetlo) olakšava promatranje, ispitivanje i analizu širokog spektra materijala.

Prednosti:

  • Jednostavno mikroskopiranje širokog spektra materijala
  • Plan akromatski objektivi  povećanja do 1000 x, neograničenih mogućnosti.
  • Izbor osvjetljenja – dva kompleta za različite potrebe:
    TIM5-EPI: reflektirano svjetlo za promatranje neprozirnih uzoraka
    TIM5-SSI: prolazno i reflektirano svjetlo za promatranje neprozirnih i poluprozirnih uzoraka
  • Modularni dizajn omogućuje dodavanje niza opreme, uključujući opremu za digitalno snimanja i softver za analizu slika.

Optimiziranje mikroskopiranja

Velika fleksibilnost  mikroskopiranja u svijetlom ili tamnom polju, s reflektiranim, polariziranim ili prolaznim svjetlom, omogućuje najbolji prikaz promatranog uzorka.

Izbor odgovarajućeg osvjetljenja

 
Kod promatranja PCB u svjetlom polju jasno se vide detalji Tamno polje omogućuje bolji prikaz sjajne površine legure


Standardni  dodatak su mikroskopski filteri neutralne gustoće, za različite industrijske aplikacije, koji omogućuje da odaberete valne duljine svjetlosti koje se propuštaju, smanjuju ili blokiraju. Ti filtri nude izbor prolazne svjetlosti, kao što je dnevna plava za ugodniji pregled, kao i kontrastni filteri, koji se često koriste za promatranje poluvodičkih pločica i crno-bijele fotografije.
TIM5 svestrani mikroskop omogućuje potpunu prilagodbu osvjetljenje, transmisije, interpupilarne udaljenosti i dioptrije.

 

Snimanje i dokumentiranje rezultate

Snimanje i dokumentiranje slika osigurava  potpuna izvješća o rezultatima.  Većina mikroskopskih kamera i digitalnih fotoaparata je kompatibilna s TIM5 mikroskopom. Iz niza kamera i softvera možete  odabrati ono što najbolje odgovara Vašim potrebama.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića