Inspekt table – fleksibilna kidalica do 250 kN za kontrolu kvalitete, istraživanja i razvoj

Univerzalna kidalica za statička ispitivanja 50, 100 ili 250 kN

Pouzdanost i fleksibilnost su bili važni faktori za vrijeme razvoja univerzale kidalice Inspekt table, njemačkog proizvođača Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH koji kod svih proizvoda koristi samo najkvalitetnije materijale i komponente.

Kidalice Inspekt table serije konstruirane su za univerzalnu primjenu u srednjem rasponu opterećenja. Kupci mogu birati između stolnog i samostojećeg modela. 

Uobičajena područja primjene Inspekt table mjernih uređaja su, uz opću kontrolu kvalitete materijala i proizvoda, odjeli ulazne i izlazne kontrole te laboratoriji za istraživanje i razvoj.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Interaktivna simulacija jednoosnog ispitivanja materijala

Pokrenite proces ispitivanja materijala prema ISO 6892 pritiskom na Start ili na pokretni dio kidalice.

 

 

Okvir i traverza
Usprkos maloj masi, okvire i traverze univerzalnih kidalica Inspekt table karakterizira posebno velika krutost. Uz to, standardna verzija daje mogućnost priključivanja različitih vrsta dodataka, kao što su alati za stezanje, temperaturne komore ili ekstenzometri. Pokretne hvataljke pokreće servomotor i dva prenapregnuta kuglična navojna vretena bez zračnosti. Ako je potrebno zaštiti vretena od pretjerane kontaminacije, tj. ako se uređaj za ispitivanje materijala koristi u industrijskoj okolini, pogonske elemente dodatno štiti i komplet mjehova.

Mjerenje opterećenja
Pouzdano mjerenje sile kod kidalice Inspekt table osigurano je visokokvalitetnim elektrootpornim senzorima za mjerenje sile. Upravljačka jedinica omogućava točnost mjerenja sile klasa 1, prema DIN EN ISO 7500, u rasponu od 0.4 do 100% nominalnog opterećenja. Po izboru, moguća je točnost mjerenja sile klase 0.5.

Sustav za mjerenje i upravljanje
Sustav za mjerenje i upravljanje Inspekt table serije posebno je dizajniran za uporabu na uređajima za ispitivanje materijala. Svi elementi napajanja, upravljanje uređajem za ispitivanje i elektromotorom nalaze se u kompaktnoj, visokoj kutiji. Digitalni kontroler odgovoran je za upravljanje uređajem i sinkrono prikupljanje mjernih podataka. Komunikacija s PC-em uspostavlja se USB ili LAN priključkom.

Sljedivost mjernih podataka
Kontroler omogućuje ispitivanja uz kontrolu opterećenja epruvete, pomaka traverze i deformacije epruvete. Svi uređaji za ispitivanje su kalibrirani prije dostave, tako da kupac dobiva uređaj koji je specifičan za njegove potrebe i odmah spreman za uporabu. Podaci kalibracije svih senzora se bilježe i pohranjuju u priključke senzora za senzore opterećenja ili ekstenzometre. Kontroler može automatski pročitati te podatke ako se senzori ikad promijene.

Industrijski sigurnosni uređaji
Kako bi se osigurala zaštita operatera, okviri kidalica Inspekt table mogu se opremiti različitim sigurnosnim uređajima. Ovo uključuje, primjerice, sigurnosna vrata koje kontrolira program za ispitivanje LabMaster. Uz to, kidalice su opremljene zaštitom od preopterećenja za senzore opterećenja, elektroničkim i mehaničkim ograničenjem kretanja čeljusti te internim programom za provjeru.

Play Video

Video prikazuje ISO 6892-1 tip A ispitivanje plosnatog metalnog uzorka na kidalici Inspekt table 50 kN koja koristi ručne hvataljke s klinastim efektom za testiranje okruglih i plosnatih materijala. Upravljanje urešajem vrši se preko programskog paketa LabMaster a za točno određivanje parametara iz dijagrama naprezanje-deformacija koristi se automatsko mjerenje deformacije uzorka s ručnim kontaktnim ekstenzometrom

Play Video

Video prikazuje ispitivanje okruglog uzorka na kidalici Inspekt table 50 kN opremljenom ručnim vijčanim hvataljkama za okrugle i plosnate uzorke. Upravljanje se vrši preko programskog paketa LabMaster a za točno određivanje parametara iz dijagrama naprezanje-deformacija provodi se automatsko mjerenje deformacije uzorka s “long-distance” kontaktnim ekstenzometrom

Play Video

Osim svojstava materijala, ponekad je potrebno  provjeriti i kakova svojstva imaju gotovi proizvodi, u ovom slučaju je to 3D printani kutnik. Na hvataljkama za kompresiju su posebni 3D printani adapteri koji osiguravaju da uzorak ostane na pravome mjestu, dok se deformacije na površini istovremeno mjere sa dva GOM GmbH ARAMIS optička 3D mjerna uređaja bez utjecaja na sam 3D print jer je mjerenje bez izravnog kontakta.

Play Video

Video pokazuje ispitivanje mehaničkih svojstava betonskog željeza i mreža prema ISO 6892-1 na sobnoj temperaturi. Univerzalna kidalica Inspekt table 250 kN opremljena je mehaničkim hvataljkama sa čeljustima za okrugle uzorke. 

Video pokazuje ispitivanje mehaničkih svojstava plastičnog filamenta za 3D printere prema ISO 527. Filament u obliku plastične žice omotan je oko hvataljki za obuhvatno pridržavanje uzoraka. Testiranje je provedeno na Inspekt table 20 kN.

Play Video

Mjerenje sile otvaranja prilikom kompresije provedeno je na univerzalnoj kidalici Inspekt table 20 kN s hvataljkama za pritisak (tlačno ispitivanje). Rezultat ispitivanja je ovisnost ostvarene sile o vertikalnom pomaku i vremenu, što je prikazano grafički u softveru LabMaster

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda:

Primjeri instaliranih ispitnih uređaja grupiranih prema vrsti materijala:

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali

Slični Hegewald & Peschke proizvodi: