Ručni mjerni mikroskop SWIFT PRO DUO

Vision Engineering mjerni mikroskop – SWIFT PRO DUO

Swift PRO je optički i/ili digitalni video mjerni mikroskop s velikim rasponom povećanja (10x, 20x, 50x i 100x) kojeg odlikuju jedinstvena ergonomija (Dynascope mjerna glava), izuzetna intuitivnost korištenja (M3 softver s „Touch screen“ funkcionalnosti ili Mx200 Digitalni panel), vrlo velika preciznost u mjerenju (mjerna nesigurnost bolja od cca 5 μm) i jednostavno kreiranje mjernih izvještaja. 

Koristi se za ručna industrijska mjerenja svih vrsta, od precizno obrađenih dijelova do plastičnih kalupa i složenih sklopova nezgrapnih oblika. Razvijen je da jednostavnošću mjerenja pridonosi kvalitetnom rješenju specifičnih tehnoloških izazova, poboljšanju procesa i smanjenju vremena potrebnog za postizanje rezultata. 

 

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Vision Engineering u regiji, pružamo postprodajne usluge instalacije, servisa i kalibracije mikroskopa. Posjetite nas u demo centru u Svetoj Nedelji i ponesite vaše proizvode da prilagodimo SWIFT PRO baš vama. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

 

SWIFT PRO optički i video mjerni mikroskop za univerzalnu primjenu

Swift PRO nudi najširi raspon rješenja za industrijsku primjenu u različitim industrijskim segmentima kao što su alatničarstvo, elektronika, automobilska industrija, zrakoplovstvo, medicinska oprema, aditivna proizvodnja i mnoge druge.

Jedinstvena ergonomija Dynascope bez klasičnih okulara

Swift PRO je jedini dostupni svjetlosni mjerni mikroskop koji uključuje jedinstvenu ergonomiju bez okulara. Tehnologija Dynascope®, koju je patentirao Vision Engineering, omogućuje operaterima da tijekom korištenja mogu nositi svoje dioptrijske naočale, zaštitne naočale ili kontaktne leće. Beskontaktno optičko mjerenje uz pomoć ovog uređaja postaje vrlo jednostavan zadatak kojeg bez zamaranja može obaviti kako inženjer, tako i bilo koji drugi operater u proizvodnji uz minimalni trening i bez fizičkog napora.  

 

Play Video

Superiorna rezolucija Dynascope mjerne glave

U slučaju vizualno zahtjevnih površina korištenjem Dynascope glave korisnik direktno vidi površinu uzorka (svjetlost prolazi samo kroz optičke elemente i projicira se u viziru, najlakše je to opisati kao da gledate s snažnim povećalom) pa je jednostavno odrediti gdje je rub koji se mjeri. Naročito je to korisno za mjerenje gume i poluprozirnih plastičnih dijelova.

 

Tri uređaja u jednom – stvoren za alatnicu

Swift PRO ujedinjuje karakteristike tri različita mjerna uređaja u jednom: osim što je optički i video mikroskop, ima funkcionalnost sličnu kao profil projektor.

Kombiniranjem LED izvora svjetlosti s donje strane (transmitirano), s gornje strane (incidentno) i kroz objektiv (episkopsko) i uz pomoć snažne digitalne HD kamere i M3 softvera za mjerenje vidjet ćete vrlo jasnu sliku uzorka i na digitalnom zaslonu i na optičkoj Dynascope glavi.

Ovisno o Vašim željama, Swift PRO može mjeriti samo kao optički mikroskop – Swift PRO Elite, te kao video mjerni mikroskop – Swift PRO Cam. Naravno, koristite li obje mogućnosti odjednom, dobili ste ergonomični optički i video mikroskop – Swift PRO Duo

Idealan mjerni uređaj za mjerenja u 2 ili 3 osi

Ovaj optički i video mikroskop moguće je kupiti u izvedbi s 2 ili 3 ručno pokretane mjerne osi, koje dolaze s rezolucijom enkodera X = 1μm, Y = 1μm, Z = 0.5μm.

Swift PRO dolazi s preciznim mjernim stolom s radnim područjem dimenzija 200×100 mm, koji može mjeriti uzorke od maksimalno 12 kg. Mjerni stol se isporučuje tvornički kalibriran sa standardnom NLEC kalibracijom.

TOPOMATIKA d.o.o. provodi uslugu godišnje kalibracije mikroskopa.

Play Video

M3 programski paket za precizna mikroskopska mjerenja

Swift PRO za mjerenje koristi poznati softver M-serije koji omogućuje provođenje optičkih i video mjenja brzo i uz minimalnu obuku. Intuitivno korisničko sučelje prilagodljivo je širokoj bazi korisnika, od operatera stroja u radionici do mjeritelja u laboratoriju kontrole kvalitete.

  • Brzo mjerenje bez prethodnog programiranja
  • Mjerenje na „slici uživo“ i stitching
  • Prepoznavanje uzoraka iste vrste
  • Ponovljivost zadanih mjerenja – programiranje
  • Programibilna kontrola svih izvora svjetlosti
  • Jednostavno kreiranje mjernih izvještaja u PDF formatu
  • Jednostavan pregled izmjerenih podataka
  • Mogućnost uvoza datoteka u DXF formatu
  • Dostupni moduli za mjerenje navoja i izolacije kablova

VIDEO

Vision Engineering je britanski inovator u optici, ergonomiji i digitalnim tehnologijama koji se koristi u njihovim modernim mjernim i inspekcijskim mikroskopima.

Ovo je video prethodne verzije SWIFT mikroskopa koji je također koristio M3 programski paket. Detaljno je prikazano podešavanje mikroskopa za mjerenje provrta, mjerenje razmaka i analiza da li je proizvod u tolerancijama.

Video pokazuje da i ručni mikroskop SWIFT PRO može mjeriti automatizirano. M3 prepoznaje program na temelju slike uzorka, otvara pravi program i vodi korisnika u pozicije u kojima automatski mjeri potrebne karakteristike (linije, rupe i sl.)

Svaki Vision Engineering mjerni mikroskop koristi M2/M3 programski paket. Ovaj video u nepune 3 minute ukratko pokazuje presjek funkcionalnosti (touch screen mjerenje, automatsko prepoznavanje oblika, mjerenje rupa, izradu izvještaja, profil-projektor funkcionalnost s DXF crtežom s tolerancijskim poljem, automatsku izradu programa i vođeno mjerenje).

Play Video

Javite se, u TOPOMATIKA d.o.o. demo centru, raspolažemo s SWIFT PRO DUO i još velikim brojem uređaja na kojima možemo predstaviti funkcionalnost Vision Engineering mikroskopa na vašim proizvodima.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Vision Engineering u regiji, pružamo postprodajne usluge instalacije, servisa i kalibracije mikroskopa. Posjetite nas u demo centru u Svetoj Nedelji i ponesite vaše proizvode da demonstriramo mjerenja na LVC200. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr