Metalografija

Vision Engineering svjetlosni mikroskop – metalografija i analiza materijala

TIM 5 je snažni metalurški trinokularni svjetlosni mikroskop britanskog proizvođača Vision Engineering. Rutinski ga svakodnevno koriste metalurzi i znanstvenici koji se bave ispitivanjem materijala diljem svijeta i regije. TIM5 vam omogućuje ispitivanje, snimanje i dokumentiranje sitnih detalja koji su vam potrebni za točnu inspekciju i analizu. Primjenjiv je za metalurške analize metalnih legura ali i za plastiku, keramiku, biološke uzorke kao i druge materijale. Kada konvencionalno osvjetljenje, refleksije ili izazovne teksture otežavaju pouzdanu analizu, TIM5 olakšava život.

 

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Vision Engineering u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

 

TIM5 Inspekcijski mikroskop za metalurgiju i analizu materijala

TIM5 rutinski inspekcijski trinokularni svjetlosni metalurški mikroskop omogućuje početnicima i iskusnim korisnicima detaljnu analizu niza uzoraka, bilo da žele pregledati legure, plastiku, keramiku, biološke uzorke ili druge materijale.
Izvrsnim optičkim performansama i nizom opcija osvjetljenja (svijetlo polje, tamno polje, polarizirano svjetlo) olakšava promatranje, ispitivanje i analizu širokog spektra materijala.

 

Prednosti:

 • Jednostavno mikroskopiranje širokog spektra materijala
 • Plan akromatski objektivi povećanja do 1000 x, neograničenih mogućnosti.
 • Izbor osvjetljenja – dva kompleta za različite potrebe:
  TIM5-EPI: reflektirano svjetlo za promatranje neprozirnih uzoraka
  TIM5-SSI: prolazno i reflektirano svjetlo za promatranje neprozirnih i poluprozirnih uzoraka
 • Modularni dizajn omogućuje dodavanje niza opreme, uključujući opremu za digitalno snimanja i softver za analizu slika.

Izaberite odgovarajuće osvjetljenje:

 • Jednostavno prebacivanje svijetlo/tamno polje
 • Izvor reflektiranog i transmitiranog svjetla
 • Polarizacija svjetla

Kod promatranja PCB u svjetlom polju jasno se vide detalji

Tamno polje omogućuje bolji prikaz sjajne površine legure

Standardni  dodatak su mikroskopski filteri neutralne gustoće, za različite industrijske aplikacije, koji omogućuje da odaberete valne duljine svjetlosti koje se propuštaju, smanjuju ili blokiraju. Ti filtri nude izbor prolazne svjetlosti, kao što je dnevna plava za ugodniji pregled, kao i kontrastni filteri, koji se često koriste za promatranje poluvodičkih pločica i crno-bijele fotografije.
TIM5 svestrani mikroskop omogućuje potpunu prilagodbu osvjetljenje, transmisije, interpupilarne udaljenosti i dioptrije.

Snimanje i dokumentiranje rezultata

Trinokularni TIM 5 mikroskop kompatibilan je s većinom C-mount mikroskopskih kamera i digitalnih fotoaparata. Možemo vam ponuditi neku od kamera i softvera iz našeg izbora ili možete koristiti vlastite kamere i softvere.

Play Video

Kratki video snimljen za vrijeme treninga u korištenju TIM5 metalurškog mikroskopa u TOPOMATIKA d.o.o. demo centru.

Play Video

Navratite u TOPOMATIKA d.o.o. demo centar, raspolažemo s velikim brojem uređaja na kojima možemo predstaviti Vision Engineering tehnologiju mikroskopa. Ovaj video snimljen je prilikom prvog predstavljanja DRV inspekcijskog mikroskopa u TOPOMATIKA d.o.o. demo centru krajem 2021.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za brošuru ili prezentaciju mikroskopa na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr