Industrijski CNC mjerni mikroskop LVC 200 / 400

Vision Engineering CNC mjerni mikroskop – LVC 200/400

LVC 200/400 je potpuno automatizirani 3-osni video mjerni sustav sa motoriziranim zoomom (za automatsku promjenu uvećanja za vrijeme mjerenja bez potrebe za ručnom zamjenom objektiva), programabilnim gornjim i donjim LED osvjetljenjem i CNC upravljanim mjernim stolom te opcionalnim kontaktnim mjernim ticalom. Stabilnost procesa mjerenja osigurava masivna podloga od granita kod LVC400 ili lijevanog aluminija kod LVC200.

LVC 200/400, iako jednostavan za korištenje, istovremeno je snažan i fleksibilan video i kontaktni trokoordinatni mjerni uređaj. Razvijen je za potrebe optimizacije i digitalizacije procesa mjerenja te automatizacije kontrole kvalitete. Koristi se za zahtjevna i automatizirana industrijska mjerenja (precizno inženjerstvo, CNC obrada, lijevanje, brizganje plastike, elektronika, proizvodnja medicinskih uređaja). 

 

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Vision Engineering u regiji, pružamo postprodajne usluge instalacije, servisa i kalibracije mikroskopa. Posjetite nas u demo centru u Svetoj Nedelji i ponesite vaše proizvode da demonstriramo mjerenja na LVC200. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr

 

LVC 200 / 400 – potpuno automatizirani video i trokoordinatni mjerni uređaj

Play Video

Automatsko mjerenje velikih i/ili grupe manjih uzoraka na CNC mjernom stolu

Korištenjem funkcija za paletizaciju mjerenja moguće je iskoristiti automatsko pomicanje CNC mjernog stola (maksimalni mjerni kapacitet 400x300x200mm, nosivot max. 25 kg) za serijsko mjerenje više istih proizvoda na paleti. 

Procedura je jednostavna: na jednom uzorku definiraju se kote koje je potrebno mjeriti (teaching by doing) koje zatim programski paket M3 mjeri automatski na svim ostalim uzorcima, štedeći tako dragocjeno vrijeme. 

Mjerni stol se zatim automatski (bez potrebe da ga ručno pomiče operater) pomiče u dve horizontalne osi (elektromotorima upravljan od strane M3 programskog paketa), što značajno ubrzava proces mjerenja i omogučuje potpuno automatizirano provođenje serijskih video ili kontaktnih mjerenja.

 

Ako želi, operater može jednostavno pomicati CNC mjerni stol i vertikalnu Z os korištenjem ručne upravljačke jedinice. Za automatsko pomicanje mjernog stola i vertikalne Z osi (za vrijeme mjerenja jednog ili više istih proizvoda) te za izradu izvještaja o mjerenju koristi se intuitivni M3 mjerni softver (korisnici SWIFT Pro serije mjernih mikroskopa brzo se priviknu na automatizirano mjerenje jer oba sustava koriste isti M3 softver).

 

Play Video

Multisenzorski sustav – optička i kontaktna mjerenja

LVC može kombinirati bezkontaktna video mjerenja i kontaktno mjerenje jer se na njega može montirati opcionalno (automatski izmjenjivo) kontakno mjerno ticalo (npr. za mjerenje 3D geometrijskih primitiva kao što su cilindar, konus i sfera). To je kao da imate instalirani multisenzorni trokoordinatni mjerni uređaj i mjerni mikroskop u jednom uređaju.

 

Idealan mjerni uređaj za mjerenja u 2 ili 3 osi

Ovaj video i kontaktni mikroskop moguće je kupiti u dvije izvedbe mjernog stola: 200 x 150 x 200 i 400 x 300 x 200 mm.

LVC dolazi s preciznim CNC-upravljanim mjernim stolom rezolucije 0.1 μm koji može mjeriti uzorke od maksimalno 25 kg. Mjerni stol se isporučuje tvornički kalibriran sa standardnom NLEC kalibracijom.

TOPOMATIKA d.o.o. provodi uslugu godišnje kalibracije mikroskopa.

 

M3 intuitivni programski paket za precizna mikroskopska mjerenja

LVC za mjerenje koristi intuitivni softver M-serije koji omogućuje provođenje optičkih, video i kontaktnih mjenja brzo i uz minimalnu obuku. Intuitivno korisničko sučelje prilagodljivo je širokoj bazi korisnika, od operatera stroja u radionici do mjeritelja u laboratoriju kontrole kvalitete.

 • Brzo mjerenje bez prethodnog programiranja
 • Automatsko upravljanje s CNC stolom
 • Funkcije za video i kontaktna mjerenja
 • Mjerenje na „slici uživo“ i stitching
 • Prepoznavanje uzoraka iste vrste
 • Ponovljivost zadanih mjerenja – programiranje
 • Programibilna kontrola svih izvora svjetlosti
 • Jednostavno kreiranje mjernih izvještaja u PDF formatu
 • Jednostavan pregled izmjerenih podataka
 • Mogućnost uvoza datoteka u DXF formatu
 • Dostupni moduli za mjerenje navoja i izolacije kablova
 
 

VIDEO

Vision Engineering je britanski inovator u optici, ergonomiji i digitalnim tehnologijama koji se koristi u njihovim modernim mjernim i inspekcijskim mikroskopima.

LVC400 je mjerni uređaj velikog kapaciteta, potpuno automatizirani video CNC mjerni uređaj.

Play Video

Javite se, u TOPOMATIKA d.o.o. demo centru, raspolažemo s LVC 200, SWIFT PRO DUO i još velikim brojem uređaja na kojima možemo predstaviti funkcionalnost Vision Engineering mikroskopa na vašim proizvodima.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za brošuru ili prezentaciju mikroskopa na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr