Inspekt table – fleksibilna kidalica do 250 kN za kontrolu kvalitete, istraživanja i razvoj

Univerzalna kidalica za statička ispitivanja 50, 100 ili 250 kN

Pouzdanost i fleksibilnost su bili važni faktori za vrijeme razvoja univerzale kidalice Inspekt table, njemačkog proizvođača Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH koji kod svih proizvoda koristi samo najkvalitetnije materijale i komponente.

Kidalice Inspekt table serije konstruirane su za univerzalnu primjenu u srednjem rasponu opterećenja. Kupci mogu birati između stolnog i samostojećeg modela. 

Uobičajena područja primjene Inspekt table mjernih uređaja su, uz opću kontrolu kvalitete materijala i proizvoda, odjeli ulazne i izlazne kontrole te laboratoriji za istraživanje i razvoj.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

 

Okvir i traverza
Usprkos maloj masi, okvire i traverze univerzalnih kidalica Inspekt table karakterizira posebno velika krutost. Uz to, standardna verzija daje mogućnost priključivanja različitih vrsta dodataka, kao što su alati za stezanje, temperaturne komore ili ekstenzometri. Pokretne hvataljke pokreće servomotor i dva prenapregnuta kuglična navojna vretena bez zračnosti. Ako je potrebno zaštiti vretena od pretjerane kontaminacije, tj. ako se uređaj za ispitivanje materijala koristi u industrijskoj okolini, pogonske elemente dodatno štiti i komplet mjehova.

Mjerenje opterećenja
Pouzdano mjerenje sile kod kidalice Inspekt table osigurano je visokokvalitetnim elektrootpornim senzorima za mjerenje sile. Upravljačka jedinica omogućava točnost mjerenja sile klasa 1, prema DIN EN ISO 7500, u rasponu od 0.4 do 100% nominalnog opterećenja. Po izboru, moguća je točnost mjerenja sile klase 0.5.

Sustav za mjerenje i upravljanje
Sustav za mjerenje i upravljanje Inspekt table serije posebno je dizajniran za uporabu na uređajima za ispitivanje materijala. Svi elementi napajanja, upravljanje uređajem za ispitivanje i elektromotorom nalaze se u kompaktnoj, visokoj kutiji. Digitalni kontroler odgovoran je za upravljanje uređajem i sinkrono prikupljanje mjernih podataka. Komunikacija s PC-em uspostavlja se USB ili LAN priključkom.

Sljedivost mjernih podataka
Kontroler omogućuje ispitivanja uz kontrolu opterećenja epruvete, pomaka traverze i deformacije epruvete. Svi uređaji za ispitivanje su kalibrirani prije dostave, tako da kupac dobiva uređaj koji je specifičan za njegove potrebe i odmah spreman za uporabu. Podaci kalibracije svih senzora se bilježe i pohranjuju u priključke senzora za senzore opterećenja ili ekstenzometre. Kontroler može automatski pročitati te podatke ako se senzori ikad promijene.

Industrijski sigurnosni uređaji
Kako bi se osigurala zaštita operatera, okviri kidalica Inspekt table mogu se opremiti različitim sigurnosnim uređajima. Ovo uključuje, primjerice, sigurnosna vrata koje kontrolira program za ispitivanje LabMaster. Uz to, kidalice su opremljene zaštitom od preopterećenja za senzore opterećenja, elektroničkim i mehaničkim ograničenjem kretanja čeljusti te internim programom za provjeru.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda (pdf) : na engleskom ili na njemačkom

Slični Hegewald & Peschke proizvodi:

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića