Precizne prilagodljive industrijske kidalice Inspekt

UNIVERZALNE KIDALICE – za statička ispitivanja / 100 kN / 150 kN / 200 kN / 250 kN / 300 kN / 400 kN / 600 kN / 1200 kN / 1500 kN

Kidalice Inspekt, njemačkog proizvođača Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH, odlikuje visoka razina mehaničke preciznosti, krutost okvira i traverze i suvremena upravljačka elektronika te odličan omjer cijene i performansi. Ovi izdržljivi uređaji visoke kvalitete mogu se koristiti za gotovo sva testiranja. Veličina prostora za ispitivanje pojedinih uređaja može se prilagoditi. Također je moguće dodati jedan ili više prostora za ispitivanje.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Okvir i traverza
Kidalice Inspekt imaju traverze i okvire u različitim veličinama, za opterećenja između 100 kN i 1500 kN. Standardna verzija nudi mogućnosti spajanja različitih vrsta dodataka, kao što su temperaturne komore, visokotemperaturne peći ili ekstenzometri.
Pokretne hvataljke pokreće digitalno upravljan, izmjenični servomotor i dva prenapregnuta kuglična navojna vretena bez zračnosti (kuglični navoji za opterećenje do 300 kN, a za opterećenje iznad 400 kN koristi se vratilo s horizontalnim navojem).
Inspekt univerzalne kidalice imaju velik i kontinuirano promjenjiv raspon brzina. Po potrebi, moguće je vrlo polako pomicati hvataljke. Kako bi se osigurala poprečna krutost, pokretna hvataljka se kreće uzduž četiri vodilice. Pozicioniranje uzoraka je precizno i ponovljivo. Vretena su zaštićena od pretjerane kontaminacije kompletom mjehova.
 

Mjerenje opterećenja
Pouzdano mjerenje opterećenja na kidalici Inspekt osigurano je pomoću uređaja za mjerenje naprezanja otpornom žicom. Elektronička mjerna oprema omogućava točnost mjerenja razine 1, prema DIN EN ISO 7500, u rasponu od 0.4 do 100% nominalnog opterećenja, a moguće je izabrati i točnost mjerenja razine 0.5. Kako su svi senzori opterećenja opremljeni priključcima za senzore, garantirana je automatska detekcija parametara postavki i kalibracije. 

 

Sustav za mjerenje i kontrolu
Sustav za mjerenje i kontrolu Inspekt serije kidalica posebno je dizajniran za uporabu na uređajima za ispitivanje materijala. Moguća su ispitivanja uz kontrolu opterećenja, pozicije i produljenja. Svi elementi napajanja, uređaja i kontrole motora su smješteni u jedan zatvoreni kontrolni ormar. Digitalni kontroler je odgovoran za upravljanje uređajem i sinkrono prikupljanje podataka. Komunikacija s PC-em se uspostavlja USB ili LAN priključkom. 

 

Sljedivost mjernih podataka
Svi Inspekt uređaji su kalibrirani prije dostave. Podaci kalibracije svih senzora se bilježe i pohranjuju u priključke senzora za senzore opterećenja ili ekstenzometre. Ako se senzori kasnije promijene, kontroler može automatski pročitati te podatke pa nije nužno da kupac ponovno kalibrira novi senzor. 

 

Industrijski sigurnosni uređaji
Kod uzoraka koji se rasipaju ili eksplodiraju, nužna je pouzdana zaštita operatera. Kako bi se ona osigurala, univerzalne kidalice Inspekt mogu se opremiti različitim sigurnosnim uređajima, primjerice, sigurnosnim vratima ili kompletnim zaštitnim kućištem s elektronskim zaključavanjem. Sigurnosne uređaje kontrolira „LabMaster“ program za ispitivanje, razvijen u Hegewald & Peschke MPT GmbH. Uz to, senzori opterećenja su opremljeni posebnom zaštitom od preopterećenja, elektroničkim i mehaničkim ograničenjem kretanja hvataljki te internim programom za kontrolu.

Play Video

Video pokazuje kompletan postupak ispitivanja mehaničkih svojstava okrugle čelične epruvete s navojem. Test se provodi prema ISO 6892-1 A u Inspekt 200 kN kidalici opremljenoj hvataljkama za epruvete s navojem (montirane u seriju s klinastim hvataljkama). Deformacija epruvete mjeri se automatskim long-distance ekstenzometrom.

Play Video

Kompletan postupak moguće je i automatizirati. Video pokazuje robotiziranu ćeliju u kojoj se automatski provodi lasersko mjerenje duljine i dimenzija poprečnog presjeka plosnate čelične epruvete. Dodaju se oznake za mjerenje produljenja kod loma A i automatski se prihvaća u hidrauličke hvataljke te provodi test na Inspekt 400 kN.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda (pdf) : na engleskom ili na njemačkom

Slični Hegewald & Peschke proizvodi:

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića