Ispitivanje tvrdoće površina

Ispitivanje tvrdoće jedno je od najkompleksnijih ispitivanja koja se provode u metalografskim laboratorijima, pri testiranjima mehaničkih svojstava i karakterizaciji materijala.

Sa KB Prüftechnik GmbH tvrdomjerima rutinski se ispituju potpuno različiti uzorci materijala (veliki, mali, tvrdi, mekani, tanki ili debeli…), različitim metodama ispitivanja (najčešće Rockwell, Brinell Vickers, Knoop metoda).

Razvoj elektronike doveo je do velikog napretka u ispitivanjima. Uz KB Prüftechnik GmbH kompjuterski potpomognute uređaje za ispitivanje tvrdoće, preciznije očitavanje rezultata, mogućnost spremanja podataka, statistička analiza i grafički prikazi postali su standard pri ispitivanju. Elektronika se koristi za očitavanje rezultata te za automatizaciju i upravljanje mjerenjem, a samo ispitivanje je i dalje mehanički postupak indentacije.

    • Ispitivanje po Rockwellu – primjer mjerenja tvrdoće zupčanika

      KB Prüftechnik GmbH KB 150 R tvrdomjer za precizno ispitivanje tvrdoće metodom po Rockwellu

Imate li pitanja? Mjernu opremu i usluge možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali