Tekstil

Hegewald & Peschke kidalice upotrebljavaju se i za mehaničko ispitivanje različitih vrsta pređe, konca, užadi, traka, tekstila i tkanina sukladno normama ili vlastitim testovima. Ovisno o uzorcima i namjeni možemo vam ponuditi kidalice različitih mjernih područja i konfiguracija, opremljene dodacima i uređajima prema potrebama testiranja. Pogledajte primjere korištenja Hegewald & Peschke kidalica u ispitivanju tekstilnih uzoraka:

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Niže na ovoj stranici u obliku slika i videa prikupili smo neke karakteristične i zanimljive primjere korištenja univerzalnih uređaja za ispitivanje tkanina i proizvoda koji u sebi sadrže tkaninu.

Play Video

Uređaj za ispitivanje netkanog i tkanog tekstila

Video prikazuje Inspekt solo koji može ostvarivati sile do 2,5 kN te kontinuirano opterećivati uzorke materijala s kontroliranom brzinu pomaka, što ga uz adekvatne hvataljke za tekstil čini prikladnim za ispitivanje tekstilnih traka prema normi EN ISO 13934-1, čvrstoće trganja uzoraka (najlakše je opisati ove uzorke kao da su u obliku hlača) EN ISO 13937-2 i netkanog tekstila prema EN ISO 9073-4 i medicinskih rukavica prema DIN EN 455-2. 

Trajanje 1 min.

Play Video

Ispitivanje očvršćenja tkanine

Video prikazuje detalj doktorske disertacije u kojoj je kidalica korištena za opterećivanje uzoraka tkanine s raznim tipovima rupica za gumbe. Rezultati mjerenja pomaka i deformacija na površini optičkim 3D mjernim sustavom GOM ARAMIS korišteni su za verifikaciju numeričkog modeliranja i optimizaciju ojačanja oslabljenih mjesta u tekstilu i odjeći.

Trajanje 8 sekundi.

Willy preporučuje Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH kidalice za ispitivanje tkanina iz serije Inspekt solo i Inspekt duo.

Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Inspekt solo       (-/+ 2,5 kN)

Inspekt duo    (-/+ 10 kN)

Na jednostupnim solo i dvostupnim duo kidalicama uzorci tkanine ispituju se kontroliranim pomicanjem gornje traverze, dok se istovremeno kontinuirano mjeri ostvarena sila i rezultati vizualiziraju u obliku grafova u programskom paketu LabMaster.

Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH Inspekt solo i duo kidalice mogu se opremiti raznim hvataljkama za prihvat uzoraka od tekstila, tkanih i netkanih tkanina te koristiti za ispitivanja npr. rastezanjem, guljenjem ili probijanjem.

Ovisno o zahtjevima norme ili vaših specifičnih testova možemo ih opremiti uređajima za mjerenje produljenja uzoraka (ekstenzometrima) koji su kontaktni (ručni, automatizirani), bezkontaktni (videoekstenzometri) a koji visoko precizno mjere deformaciju materijala uzorka.

Sila pucanja kombinacije sigurnosnog pojasa sa kopčom i zatezačem

Inspekt 100kN kidalica određuje nominalnom snagom do 100 kN silu pucanja sigurnosnog automobilskog pojasa sa zatezačem i kopčom. Kidalica je za tu namjenu produžena 500mm i opremljena s prednje i stražnje strane sigurnosnim vratima. Dodatna zaštita osigurava od oštećenja metalnim dijelovima. Univerzalni softver za testiranje razvijen u Hegewald & Peschke MPT GmbH sadrži modul za vlačna i tlačna ispitivanja komponenti.

Stress-test za kirurške niti

Inspekt table 5kN kidalica korištena je na istraživačkom projektu kojem je cilj razviti nit koja omogućuje šivanje rana bez čvorova što bi trebalo dovesti do skraćivanja vremena šivanja i zarastanja rana. Da bi odredili sile potrebne za šivanje istraživači su niti provlačili kroz umjetnu kožu i tkaninu. To im je omogućilo analizu trenja prianjanja te otpornost niti na oštećenja prilikom provlačenja. 

Imate li pitanja? Mjernu opremu i usluge možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Metali
Polimeri
Staklo
Savijanje keramike u 3 točke
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali