Metalografija

Vision Engineering mikroskopi – metalografija i analiza materijala

Vision Engineering Ltd je britanski proizvođač koji od 1958. razvija i proizvodi jedinstvene ergonomske beskontaktne optičke i video inspekcijske i mjerne mikroskope. U ponudi imaju sve u rasponu od jednostavnih, ekonomičnih, dvoosnih mjernih mikroskopa do potpuno automatskih troosnih video mjernih uređaja. Projektira i proizvodi vodeće svjetske stereo optičke sustave koji se koriste u proizvodnji elektronike, precizne mehanike, plastike i medicinskih uređaja te znanstvenim laboratorijima diljem svijeta.
Vision Engineering mjerni mikroskopi precizno i ponovljivo mjere kompleksne komponente od bilo kojeg materijala. Preporučuju se za širok spektar proizvodnih aplikacija, uključujući kontrolu kvalitete.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Vision Engineering u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

TIM5 Inspekcijski mikroskop za metalurgiju i analizu materijala

TIM5 rutinski inspekcijski mikroskop omogućuje početnicima i iskusnim korisnicima detaljnu analizu niza uzoraka, bilo da žele pregledati legure, plastiku, keramiku, ili druge materijale.
Izvrsnim optičkim performansama i nizom opcija osvjetljenja (svijetlo polje, tamno polje, polarizirano svjetlo) olakšava promatranje, ispitivanje i analizu širokog spektra materijala.

Prednosti:

 • Jednostavno mikroskopiranje širokog spektra materijala
 • Plan akromatski objektivi  povećanja do 1000 x, neograničenih mogućnosti.
 • Izbor osvjetljenja – dva kompleta za različite potrebe:
  TIM5-EPI: reflektirano svjetlo za promatranje neprozirnih uzoraka
  TIM5-SSI: prolazno i reflektirano svjetlo za promatranje neprozirnih i poluprozirnih uzoraka
 • Modularni dizajn omogućuje dodavanje niza opreme, uključujući opremu za digitalno snimanja i softver za analizu slika.

Izaberite odgovarajuće osvjetljenje:

 • Jednostavno prebacivanje svijetlo/tamno polje
 • Izvor reflektiranog i transmitiranog svjetla
 • Polarizacija svjetla

Kod promatranja PCB u svjetlom polju jasno se vide detalji

Tamno polje omogućuje bolji prikaz sjajne površine legure

Standardni  dodatak su mikroskopski filteri neutralne gustoće, za različite industrijske aplikacije, koji omogućuje da odaberete valne duljine svjetlosti koje se propuštaju, smanjuju ili blokiraju. Ti filtri nude izbor prolazne svjetlosti, kao što je dnevna plava za ugodniji pregled, kao i kontrastni filteri, koji se često koriste za promatranje poluvodičkih pločica i crno-bijele fotografije.
TIM5 svestrani mikroskop omogućuje potpunu prilagodbu osvjetljenje, transmisije, interpupilarne udaljenosti i dioptrije.

Snimanje i dokumentiranje rezultata

Trinokularni TIM 5 mikroskop kompatibilan je s većinom C-mount mikroskopskih kamera i digitalnih fotoaparata. Možemo vam ponuditi neku od kamera i softvera iz našeg izbora ili možete koristiti vlastite kamere i softvere.

Play Video

Kratki video snimljen za vrijeme treninga u korištenju TIM5 mikroskopa u TOPOMATIKA d.o.o. demo centru.

Play Video

Navratite u TOPOMATIKA d.o.o. demo centar, raspolažemo s velikim brojem uređaja na kojima možemo predstaviti Vision Engineering tehnologiju mikroskopa. Ovaj video snimljen je prilikom prvog predstavljanja DRV inspekcijskog mikroskopa u TOPOMATIKA d.o.o. demo centru krajem 2021.

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za brošuru ili prezentaciju mikroskopa na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr