Mehanička svojstva materijala

Mjerni uređaji za mehaničko ispitivanje materijala i proizvoda

Competence generates results

Već više od 30 godina njemačka tvrtka Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH pod motom “Competence generates results” razvija i proizvodi visokokvalitetnu opremu za ispitivanje svojstava materijala u industriji i znanosti: univerzalne kidalice serije Inspekt za destruktivno ispitivanje mehaničkih svojstava materijala, opremu za ispitivanje komponenti i gotovih proizvoda, namještaja, uređaje za ispitivanje tvrdoće, specijalne ispitne naprave i testere, kao i uređaje za 1D mjerenje duljine. Specifični zahtjevi kupca mogu se realizirati zahvaljujući modularnom konceptu konstrukcije mjernih uređaja. Uz to tvrtka provodi instalaciju, kalibraciju sile pomaka i tvrdoće te modernizaciju mjernih uređaja i kidalica.

TOPOMATIKA D.O.O. je ovlašteni zastupnik Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH u regiji. Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Univerzalne kidalice s velikim rasponom sila:

Inspekt

Inspekt univerzalne kidalice s rasponom sile -/+ 2500 kN najpreciznije su od svih Hegewald i Peschke uređaja. Odlikuje ih prvoklasna čvrstoća okvira, moderna kontrolna elektronika, te najbolji omjer cijene i performansi. Dimenzije ispitnih prostora pojedinih okvira može se prilagoditi i dodati jedan ili više novih. Ovi robusni uređaji vrhunske kvalitete, pouzdanosti i točnosti mogu se koristiti za gotovo sva ispitivanja…(više >>)

Inspekt H

Servo-hidraulične univerzalne kidalice serije Inspekt H-HF dizajnirane su za rutinska ispitivanja metalnih uzoraka u industriji građevinskih materijala. Opremljene su mehaničkim klinastim hvataljkama za okrugle i plosnate epruvete, a po narudžbi, hidrauličkim steznim uređajem jednostavnim za korištenje. Dva ispitna prostora omogućuju vlak, tlak, i savijanje bez promjena na kidalici, što povećava produktivnost…(više >>)

Inspekt table

Kidalice do 250 kN Inspekt table serije dizajnirane su za univerzalnu primjenu u mnogim različitim sektorima industrije. Obično se koriste u ulaznoj/izlaznoj kontroli proizvoda, istraživanju i razvoju, te laboratorijima za ispitivanje materijala. Hegewald& Peschke MPT GmbH koristi samo dijelove visoke kvalitete kako bi osigurao pouzdanost i fleksibilnost uređaja…(više >>)

Inspekt blue

Inspekt blue, univerzalna statička kidalica do 30 kN dizajnirana je za standardne i rutinske testove. Prikladna je za testove tenzije,  kompresije, ispitivanja čvrstoće na smicanje i na savijanja raznih materijala. Novi koncept pogona bez četkica i ergonomski dizajn garantiraju pouzdano i brzo mjerenje u industrijskim i laboratorijskim uvjetima…(više >>)

Inspekt duo

Kidalice Inspekt Duo su univerzalne kidalice s dva vretena za opterećenja do 5 ili do 10 kN. Serija Inspekt Duo je ergonomski dizajnirana. Karakterizira ju velika osnovna ploča koja omogućuje spajanje perifernih uređaja kao što su ekstenzometri, kao i spajanje ladice za alat i opreme sa zaštitnim vratima. Zato je pogodna za uporabu u zahtjevnim proizvodnim okruženjima kao i u sterilnim laboratorijima(više >>)

Inspekt solo

Statička kidalica do 2,5 kN, lagani uređaj dizajniran za jednostavne standardne testove i specifične namjene, ističe se odličnim omjerom cijene i performansi. Uz softver LabMaster može brzo i jednostavno odrediti materijalne karakteristike žica, elastomera, plastike, papira, kartona, tekstila, prehrambenih proizvoda i raznih komponenti…(više >>)

Inspekt micro LC 100N

Statičko-dinamička kidalica do 100N dizajnirana je za niz različitih namjena u, primjerice, industriji poluvodiča, elektronici i medicini. Širok raspon dodatne opreme osigurava brzo, fleksibilno i ekonomično ispitivanje. Ergonomski oblik omogućuje jednostavno pričvršćivanje mikro uzoraka i komponenti…(više >>)

Softver LabMaster za ispitivanje materijala

Univerzalni softver za testiranje materijala dostupan je za sve univerzalne kidalice i uređaja s našom elektronskom konfiguracijom (univerzalni kidalice Inspekt mini, Inspekt Table Blue, Inspekt Table 5 – 250kn, Inspekt, Retrofit, Specijalni strojevi). Softver radi ma Windows operativnim sustavima. LabMaster omogućuje komunikaciju s kidalicom, određivanje parametara ispitivanja, analizu i obradu podataka.

Pribor za kidalice

Nudimo širok raspon dodatne opreme kojom možete opremiti svoj sustav za testiranje tako da uspješno ispunjava sve zadatke bez obzira na varijabilnost i posebnost Vaših ispitivanja.

  • Hvataljke: mehaničke, pneumatske ili hidrauličke
  • Visokotemperaturne peći
  • Temperaturne i klimatske komore
  • Ekstenzometri: od manualnih do potpuno automatskih i optički, video ekstenzometri
  • Sigurnosna oprema: prozirna sigurnosna vrata
  • Uređaj za integraciju različitih komponenti u prostor za ispitivanje
čeljust

Hvataljke

Velik izbor mehaničkih i pneumatskih hvataljki, za epruvete s vratom ili navojem, s klinastim, paralelnim vijčanim (simetričnim i nesimetričnim) ili pneumatskim stezanjem. Veliki izbor hvataljki za specijalne uzorke (npr. konektori za žicu).

Hidrauličke hvataljke

Robusne hidrauličke hvataljke s jednostranim i dvostranim stezanjem uzoraka

Ekstenzometri

Velik izbor ručnih do potpuno automatskih ekstenzometara za sva ispitivanja, za sve duljine istezanja od preciznih malih vrijednosti do širokog raspona mjerenja.

Optički ekstenzometri

2D i 3D  video ekstenzometri (eng. videoextensometer) za sve vrste ispitivanja.

Portalni tvrdomjer s transportnim kugličnim stolom za ispitivanje tvrdoće velikih i teških proizvoda i elemenata po Rockwell metodi – kompletno rješenje za ispitivanja tvrdoće velikih uzoraka, komponenti komplicirane geometrije ili ispitivanje tijekom proizvodnji koje se ne može obaviti standardnim laboratorijskim ili mobilnim tvrdomjerima. (više >>)

Imate li pitanja? Opremu i proizvode možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Preuzmite katalog Hegewald & Peschke proizvoda: