Keramika

Hegewald & Peschke univerzalnim elektromehaničkim uređajima za ispitivanje mehaničkih svojstava materijala mogu se precizno i sigurno ispitivati mehanička svojstva keramike, pomoću tlačnih i vlačnih ispitivanja i testova savijanja.

Pogledajte primjere korištenja Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH uređaja za testiranje keramike:

Play Video

Savijanje keramike u 4 točke

Novi uređaj za savijanje keramičkih uzoraka može se koristiti za ispitivanja savijanja keramičkih materijala u 3 i 4 točke prema DIN EN 843-2. Ima raspon primjene između 20 i 100 kN. Točnost pozicioniranje gornje klupe je 0,1 mm. Ležišta donje osovine savijanja imaju raspon prilagođavanja od 10-120 mm i točnost pozicioniranja od 0,01 mm. Integrirani mjerni instrumenti omogućuju točno pozicioniranje. Defleksija uzorka može se izravno precizno odrediti. Cijeli uređaj je zatvoren zbog zaštite korisnika od ozljeda ostacima uzorka.

Willy preporučuje Hegewald & Peschke Meß- und Prüftechnik GmbH kidalice za ispitivanje keramike iz serije Inspekt i Inspekt table.

Sve informacije o proizvodima možete zatražiti na telefon +385 1 3496 010 ili e-mail deformacije@topomatika.hr .

Inspekt         (-/+ 2500 kN)

Inspekt table    (-/+ 250 kN)

Ispitivanje keramike – Inspekt 300 kN

Ispitivanje mehaničke čvrstoće keramičkih podupirača za hidrauličko frakturiranje i zasip

Krajem ožujka, tvrtka Hegewald & Peschke MPT GmbH isporučila je Kidalicu Inspekt 300 kN s tlačnom pločom u CARRD GmbH iz Villacha (Austrija).
Ova tvrtka je istraživačko središte velike grupe IMERYS. C.A.R.R.D., fokusirane na područje abraziva i vatrostalnih materijala. Proizvodi sirove materijale za bruseve i vatrostalnu opeku. U tu svrhu, tvrtka ostvaruje više projekata u području strukturne i funkcionalne keramike.
Osim uobičajenih mjerenja otpornosti na kompresiju i savijanje keramičkog i vatrostalnog materijala, kidalice se koriste i za ispitivanje mehaničke čvrstoće abraziva, odnosno keramičkih podupirača koji se koriste za hidrauličko frakturiranje i zasip na naftnim i plinskim bušotinama. Test se izvodi u skladu s EN-ISO 13503-2.  

Ispitivanje keramike – Inspekt table blue 5 kN

Mehaničko ispitivanje savojne čvrstoće proizvoda od keramike

Johnson Matthey iz Redwitza u Njemačkoj vodeći je svjetski proizvođač specijalnih kemikalija i keramike. Kontinuirano ulažu u razvoj i istraživanje, što im osigurava vodeću ulogu u proizvodnji posebnih keramičkih katalizatora za redukciju emisije dušikovog oksida u automobilskim i kamionskim motorima. Za mehaničko ispitivanje keramičkih katalizatora za automobilsku industriju koriste kidalicu Inspekt table blue 5kN.
Testovi savijanja u 3 i 4 točke provode se prije i nakon procesa sagorijevanja. Kod savijanja u 4 točke široko područje epruvete opterećeno je na čisto savijanje (između unutrašnje dvije točke pojavljuje se samo moment). Iskustvo je pokazalo da ovi testovi pokazuju nešto niže vrijednosti izmjerene čvrstoće od eksperimentalnog savijanja keramičkih epruveta u 3 točke. U standardnim testovima za karakterizaciju materijala, čvrstoća je jedan od važnijih parametara koji kod keramičkih materijala ovisi o veličini i raspodjeli defekata nastalih u proizvodnji kao što su pore, pukotine i druga oštećenja uslijed kojih dolazi do kolapsa konstrukcije epruvete.

Imate li pitanja? Mjernu opremu i usluge možemo vam demonstrirati uživo u TOPOMATIKA mjernom laboratoriju i demo centru, u Industrijskoj ulici 3, Novaki HR-10431, Sveta Nedelja ili online npr. preko Webex platforme.

Javite nam se za sve informacije ili prezentaciju proizvoda na +385 1 3496 010 ili deformacije@topomatika.hr

Metali
Polimeri
Staklo
Keramika
Kompoziti
Drvo
Tekstil
Ostali materijali